Suomen suosituin koko perheen ruokakirja

Kokkaamisen käsikirja jokaiselle äidille ja isälle.

Samasta padasta aloitti vauvanruokavallankumouksen: arki ei enää ole jatkuvaa soseiden tai sormiruokien valmistusta.

Entistä herkullisempi vauvan ja taaperon ruoka valmistuu vanhempien ruoan ohessa. Kirjan resepteillä, ideoilla ja vinkeillä kokkaat läpi lapsesi vauvavuoden aina kouluikään asti – ja nautit siitä.

Kysyttävää resepteistä? Lähetä kysymyksesi kirjailijalle Instagramin kautta @samastapadasta.

Samasta padasta

Opas hyvin syömiseen vauvan äidille, isälle ja isovanhemmille.

Tämän kirjan luettuasi vauva-arkenne ei enää ole jatkuvaa soseiden tai sormiruokien valmistusta vaan makujen karnevaali. Nyt vauvan ja taaperon ruoka syntyy oman ruokasi ohessa. Samasta padasta – kaikki mitä tarvitset lapsiperheen nautinnolliseen ruokailuun kattaa vauva- ja taaperoperheiden uudet suosikkireseptit lohi-avokadokulhosta pizza margheritaan. Vauvanruoan valmistus ei ole ikinä ollut näin helppoa, hauskaa ja herkullista!

Puolessa tunnissa

Suomen nopein – jopa 10 minuutin reseptejä!

Mistä taikoisit aikaa kokkaamiseen? Älä huolehdi, Puolessa tunnissa — lapsiperheen superhelpot lempparit ratkoo ruokapulmat puolestasi. Samalla kokkaaminen muuttuu innostavaksi, rennoksi ja ennen kaikkea herkulliseksi, myös arkena. Kaikkiin resepteihin on merkitty, miten voit ottaa lapsen mukaan kokkaamaan. Näin valikoivakin lapsi löytää rohkeutta ruokapöydässä. Kirja perustuu Samasta padasta -teokseen, mutta nyt kokataan yli 1-vuotiaille ja tietysti koko perheelle, puolessa tunnissa. Kirja sisältää myös uusia, superhelppoja reseptejä.

Sanottua

Hyvän (vauvan)ruoan manifesti

Nämä ohjeet ovat linjanneet reseptien kehittämistä viimeiseen mausteripaukseen asti. Klikkaa ja lue koko manifesti!

Reseptien annoskoot ovat reiluja, jotta ruokaa jää huomiselle. Jotkut ruoat maistuvat jopa paremmilta seuraavana päivänä lämmitettyinä!

Löydät raaka-aineet keskikokoisesta lähikaupasta. Jos et löydä jotain, voit luultavimmin jättää raaka-aineen pois tai korvata sen toisella.

Nopeimmat välipalat syntyvät viidessä minuutissa, ja monet lounaat ja päivälliset ovat pöydässä puolessa tunnissa.

Osa ruoista vaatii tovin hauduttamiseen tai tekeytymiseen, jotta maku vie kielen. Ruuhkavuosinakin – ja etenkin silloin – kannattaa hemmotella.

 Jos vauva maistaa neljännestä kirjan ruoista, hän tutustuu monipuolisesti raaka-aineisiin. Näin nirsoilu on myöhemmin vähempää.

Resepteissä on paljon kasviksia, hedelmiä, marjoja ja hyviä öljyjä. Syö samaa kuin vauvasi, niin ruokasi on automaattisesti terveellistä.

Kirjan reseptit on esitestannut äitien ja isien (ja mummien) ”pilottiryhmä”, jotta sinä onnistut varmasti.

Reseptit

Samasta padasta -kirja sisältää 150 helppoa reseptiä vauva- ja lapsiperheisiin. Tutustu niistä muutamiin.

Tekijät

Ruokatoimittaja Outi Tuomivaara kehitti reseptit äitiyslomallaan, kun hän kyllästyi valmistamaan vauvalle mauttomia soseita.

Tekijät-web2

Outi Tuomivaara

ruokatoimittaja

Outi on kokenut ruokatoimittaja, joka rakastaa käydä lasten kanssa ravintoloissa ja herkutella arkena. Keittiössä hän pyrkii löytämään suuren maun vähistä raaka-aineista. Outilla on vuosien kokemus ruokakirjoittamisesta ja suunnittelusta eri medioissa.

Anna Salonen

graafikko

Anna on graafikko ja muotoilija, joka suhtautuu introvertin intohimoisesti työhönsä ja lempiruokaansa sushiin. Työn ja kodin välillä taidokkaasti luoviva Anna on osakas suunnittelutoimisto Mottowasabissa, joka tarkoittaa japaniksi ”lisää wasabia”.

Anna Salmi

kuvittaja

Anna vääntää herkullisen keiton jämäkasviksista lähes yhtä nopeasti kuin animaatiohahmot kertovat tarinan hänen upeissa gif-animaatioissaan ja kuvituksissaan. Anna on tehnyt kuvituksia useille nimekkäille kotimaisille ja kansainvälisille yrityksille ja artisteille.

Riikka Kantinkoski

valokuvaaja

Kolmen lapsen äiti Riikka saa lapsen kuin lapsen loistamaan kuvauksissa. Kotona kiireisen kuvaajan hätävararuokana toimii hedelmät ja karjalanpiirakat, joita löytyy heti pinaattilettujen vierestä. Riikka kuvasi Samasta padasta -sarjan toisen osan.

Elvi Rista

valokuvaaja

Elvi (ei kuvassa) rakastui ruoan kuvaamiseen uransa alussa. Hän on täydellinen työpari toimittajalle, sillä tuskin malttaa odottaa, että pääsee maistamaan ja kommentoimaan annosta. Elvi kuvasi Samasta padasta -sarjan ensimmäisen osan.

Media

Ruoka puhuttaa! Näin Samasta padasta näkyy mediassa. Poimi helpon hittiruoan koronapastan resepti käyttöön.
 
Helsingin Sanomat: Oikaistaan!
 
Mediakansioista löytyvät kirjan kuvat ovat vapaasti käytettävissä toimitukselliseen tarkoitukseen ja blogeissa. Tilaa kirjan arvostelukappale: paivi.hertel@readme.fi

Lataa pressikuvat: