Vesimelonikakku
Kakku ei ole vain kaunis vaan myös terveellinen ja hurjan helppo tehdä.
Samasta padasta aloitti vauvanruokavallankumouksen: arki ei enää ole jatkuvaa soseiden tai sormiruokien valmistusta.
Entistä herkullisempi vauvan ja taaperon ruoka valmistuu vanhempien ruoan ohessa. Kirjan resepteillä, ideoilla ja vinkeillä kokkaat läpi lapsesi vauvavuoden aina kouluikään asti – ja nautit siitä.
Kysyttävää resepteistä? Lähetä kysymyksesi kirjailijalle Instagramin kautta @samastapadasta.
Tämän kirjan luettuasi vauva-arkenne ei enää ole jatkuvaa soseiden tai sormiruokien valmistusta vaan makujen karnevaali. Nyt vauvan ja taaperon ruoka syntyy oman ruokasi ohessa. Samasta padasta – kaikki mitä tarvitset lapsiperheen nautinnolliseen ruokailuun kattaa vauva- ja taaperoperheiden uudet suosikkireseptit lohi-avokadokulhosta pizza margheritaan. Vauvanruoan valmistus ei ole ikinä ollut näin helppoa, hauskaa ja herkullista!
Mistä taikoisit aikaa kokkaamiseen? Älä huolehdi, Puolessa tunnissa — lapsiperheen superhelpot lempparit ratkoo ruokapulmat puolestasi. Samalla kokkaaminen muuttuu innostavaksi, rennoksi ja ennen kaikkea herkulliseksi, myös arkena. Kaikkiin resepteihin on merkitty, miten voit ottaa lapsen mukaan kokkaamaan. Näin valikoivakin lapsi löytää rohkeutta ruokapöydässä. Kirja perustuu Samasta padasta -teokseen, mutta nyt kokataan yli 1-vuotiaille ja tietysti koko perheelle, puolessa tunnissa. Kirja sisältää myös uusia, superhelppoja reseptejä.
Nämä ohjeet ovat linjanneet reseptien kehittämistä viimeiseen mausteripaukseen asti. Klikkaa ja lue koko manifesti!
Reseptien annoskoot ovat reiluja, jotta ruokaa jää huomiselle. Jotkut ruoat maistuvat jopa paremmilta seuraavana päivänä lämmitettyinä!
Löydät raaka-aineet keskikokoisesta lähikaupasta. Jos et löydä jotain, voit luultavimmin jättää raaka-aineen pois tai korvata sen toisella.
Nopeimmat välipalat syntyvät viidessä minuutissa, ja monet lounaat ja päivälliset ovat pöydässä puolessa tunnissa.
Osa ruoista vaatii tovin hauduttamiseen tai tekeytymiseen, jotta maku vie kielen. Ruuhkavuosinakin – ja etenkin silloin – kannattaa hemmotella.
Jos vauva maistaa neljännestä kirjan ruoista, hän tutustuu monipuolisesti raaka-aineisiin. Näin nirsoilu on myöhemmin vähempää.
Resepteissä on paljon kasviksia, hedelmiä, marjoja ja hyviä öljyjä. Syö samaa kuin vauvasi, niin ruokasi on automaattisesti terveellistä.
Kirjan reseptit on esitestannut äitien ja isien (ja mummien) ”pilottiryhmä”, jotta sinä onnistut varmasti.
Samasta padasta -kirja sisältää 150 helppoa reseptiä vauva- ja lapsiperheisiin. Tutustu niistä muutamiin.
Kakku ei ole vain kaunis vaan myös terveellinen ja hurjan helppo tehdä.
Monet ovat hehkuttaneet superpehmeitä lihapullia parhaiksi ikinä.
Näissä sämpylöissä ei synny sotkua sillä taikina lusikoidaan pellille.
Nopeat pihvit maistuvat paitsi vanhemmille myös sormiruokailijalle.
Kakun maku tulee kuivatuista luumuista ja tosi kypsistä banaaneista.
Maailman parhaan kaurapuuron salaisuus on tekeytyminen ja loraus kermaa.
Tofu on kätevä ja ekologinen proteiininlähde myös vauvalle ja keitossa tosi herkku.
Huikean helppo lounas tai brunssiruoka toimii myös gluteenittomille.
Ruokatoimittaja Outi Tuomivaara kehitti reseptit äitiyslomallaan, kun hän kyllästyi valmistamaan vauvalle mauttomia soseita.
ruokatoimittaja
Outi on kokenut ruokatoimittaja, joka rakastaa käydä lasten kanssa ravintoloissa ja herkutella arkena. Keittiössä hän pyrkii löytämään suuren maun vähistä raaka-aineista. Outilla on vuosien kokemus ruokakirjoittamisesta ja suunnittelusta eri medioissa.
graafikko
Anna on graafikko ja muotoilija, joka suhtautuu introvertin intohimoisesti työhönsä ja lempiruokaansa sushiin. Työn ja kodin välillä taidokkaasti luoviva Anna on osakas suunnittelutoimisto Mottowasabissa, joka tarkoittaa japaniksi ”lisää wasabia”.
kuvittaja
Anna vääntää herkullisen keiton jämäkasviksista lähes yhtä nopeasti kuin animaatiohahmot kertovat tarinan hänen upeissa gif-animaatioissaan ja kuvituksissaan. Anna on tehnyt kuvituksia useille nimekkäille kotimaisille ja kansainvälisille yrityksille ja artisteille.
valokuvaaja
Kolmen lapsen äiti Riikka saa lapsen kuin lapsen loistamaan kuvauksissa. Kotona kiireisen kuvaajan hätävararuokana toimii hedelmät ja karjalanpiirakat, joita löytyy heti pinaattilettujen vierestä. Riikka kuvasi Samasta padasta -sarjan toisen osan.
Lataa pressikuvat: