Samasta padasta 2: Kun mieleni tekee suolaista piirakkaa, mutta aikaa leipomiseen ei ole, teen tätä ruokaa. Piirakka valepuvussa onkin oikeasti munakas.
Sininen väri kertoo, mitkä raaka-aineet ja työvaiheet kuuluvat vain yli 1-vuotiaiden ruoan valmistukseen.
Pohjaton herkkusienipiirakka
30 min / 4 annosta + vauvalle / 10 kk
10 kananmunaa
150 g ranskankermaa (tai jogurttia)
1 pienen purjon valkoinen osa
1/2 tl mustapippuria
(11/2 + 1 rkl tryffeliöljyä)
3/4 tl + 1/2 tl suolaa
150 g emmentalraastetta
200 g herkkusieniä
Lisäksi
1 ruukku rucolaa
1 rkl oliiviöljyä
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Rypistä leivinpaperi ja levitä se laakeaan piirakkavuokaan (Ø n. 25 cm), näin se pysyy vuoassa hyvin. Jos teet ruokaa myös vauvalle, voitele pari uuniannosvuokaa öljyllä.
- Riko munat kulhoon. Sekoita ranskankerma joukkoon. Halkaise purjo, huuhtele välit ja hienonna munamassaan. Mausta pippurilla ja halutessasi 1 1/2 rkl:lla tryffeliöljyä. Kaada pari desiä seosta vauvan vuokiin.
- Mausta munamassa suolalla. Kaada massa vuokaan. Ripottele reilu puolet juustosta pinnalle. Laita piirakat uuniin ja kypsennä noin 10 minuuttia.
- Piirakan kypsyessä viipaloi sienet. Paista sieniä kuumassa kuivassa paistinpannussa muutama minuutti, kunnes ne ruskistuvat. Mausta 1/2 tl:lla suolaa ja halutessasi 1 rkl:lla tryffeliöljyä. Ripottele sienet ja loppu juusto piirakalle ja jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes piirakka on täysin hyytynyt.
- Pyöräytä rucola öljyssä ja koristele piirakka. Piirakka maistuu seuraavana päivänä myös kylmänä.