Pohjaton herkkusienipiirakka

Huikean helppo lounas tai brunssiruoka toimii myös gluteenittomille.

Samasta padasta 2: Kun mieleni tekee suolaista piirakkaa, mutta aikaa leipomiseen ei ole, teen tätä ruokaa. Piirakka valepuvussa onkin oikeasti munakas.

Sininen väri kertoo, mitkä raaka-aineet ja työvaiheet kuuluvat vain yli 1-vuotiaiden ruoan valmistukseen.

Pohjaton herkkusienipiirakka
30 min / 4 annosta + vauvalle / 10 kk

10 kananmunaa
150 g ranskankermaa (tai jogurttia)
1 pienen purjon valkoinen osa
1/2 tl mustapippuria
(11/2 + 1 rkl tryffeliöljyä)
3/4 tl + 1/2 tl suolaa
150 g emmentalraastetta
200 g herkkusieniä
Lisäksi
1 ruukku rucolaa
1 rkl oliiviöljyä

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Rypistä leivinpaperi ja levitä se laakeaan piirakkavuokaan (Ø n. 25 cm), näin se pysyy vuoassa hyvin. Jos teet ruokaa myös vauvalle, voitele pari uuniannosvuokaa öljyllä.
  2. Riko munat kulhoon. Sekoita ranskankerma joukkoon. Halkaise purjo, huuhtele välit ja hienonna munamassaan. Mausta pippurilla ja halutessasi 1 1/2 rkl:lla tryffeliöljyä. Kaada pari desiä seosta vauvan vuokiin.
  3. Mausta munamassa suolalla. Kaada massa vuokaan. Ripottele reilu puolet juustosta pinnalle. Laita piirakat uuniin ja kypsennä noin 10 minuuttia.
  4. Piirakan kypsyessä viipaloi sienet. Paista sieniä kuumassa kuivassa paistinpannussa muutama minuutti, kunnes ne ruskistuvat. Mausta 1/2 tl:lla suolaa ja halutessasi 1 rkl:lla tryffeliöljyä. Ripottele sienet ja loppu juusto piirakalle ja jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes piirakka on täysin hyytynyt.
  5. Pyöräytä rucola öljyssä ja koristele piirakka. Piirakka maistuu seuraavana päivänä myös kylmänä.