Samasta padasta 1: Teen tätä keittoa usein erityisesti syksyisin lehtikaalin sesonkina. Tofu on herkullinen, kätevä ja ekologinen proteiininlähde, myös vauvalle.
Sininen väri kertoo, mitkä raaka-aineet ja työvaiheet kuuluvat vain yli 1-vuotiaiden ruoan valmistukseen.
Savutofu-lehtikaalikeitto
30 min / 4 annosta + vauvalle / 7-8 kk
3/4 dl punaisia linssejä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
1 1/4 l vettä
3 rkl tomaattipyreetä
2 tl kuivattua timjamia
2 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria
300 g pehmeää maustamatonta tofua (Jalotofu)
1 l tai 1 ruukku lehtikaalia
½ tl cayennenpippuria tai chiliä
2-3 rkl kasvisfondia
300 g kylmäsavutofua (Jalotofu)
- Laita linssit likoamaan runsaaseen viileään veteen muiden ainesten valmistelun ajan. Sekoita ja vaihda vesi pari kertaa.
- Hienonna sipulit. Kuori ja paloittele porkkana kiekoiksi. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää vesi, linssit, tomaattipyree, timjami, paprika ja pippuri. Anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes linssit ja porkkana ovat kypsiä.
- Ota 3 dl sattumia ja vähän lientä sivuun vauvalle ja soseuta tai hienonna halutessasi. Tarjoa vauvan keitto pehmeän tofun kanssa. Voit pakastaa lopun tofun jääpalamuotissa ja tarjota muiden kasvisruokien kanssa.
- Poista lehtikaalista kova lehtiruoti ja paloittele lehdet. Jos käytät pienilehtistä lehtikaalia ruukusta, voit käyttää lehdet sellaisenaan. Lisää lehtikaali, cayennenpippuri ja fondi kattilaan. Kuutioi savutofu joukkoon ja hauduta 5 minuuttia.