Superpehmeä kaurapuuro

Maailman parhaan kaurapuuron salaisuus on tekeytyminen ja loraus kermaa.

Samasta padasta 1: Eräässä pikkukahvilassa Brooklynissa pöytään tuotiin kaurapuuron kanssa kermanekka. Ei yhtään liioittelua minusta. Pitkään haudutetun puuron avulla vauvan on mukava totutella karkeisiin hiutaleisiin.

Sininen väri kertoo, mitkä raaka-aineet ja työvaiheet kuuluvat vain yli 1-vuotiaiden ruoan valmistukseen.

Superpehmeä kaurapuuro
25 min + liotus 8 t / 4 annosta + vauvalle / 5 kk

5 dl isoja kaurahiutaleita
12 dl vettä
1/2 tl suolaa
2 dl kuohu-, ruoka- tai kahvikermaa

Lisäksi
4 rkl rouhittuja manteleita tai pähkinöitä
hedelmiä tai marjoja tai hedelmäsosetta vauvalle (itse tehtyä tai Bonnen 100 %)

  1. Jos haluat oikein pehmeän puuron, laita kaurahiutaleet ja vesi illalla kattilaan ja nosta kattila jääkaappiin yöksi.
  2. Nosta kattila liedelle ja hauduta puuroa kannen alla ainakin 15 minuuttia. Mitä pidempään haudutat, sitä samettisempaa puurosta tulee. Ota vauvan annos sivuun.
  3. Lisää suola ja loraus kermaa puuroon. Kaada loppu kerma puurolautasille. Ripottele manteleita päälle. Tarjoa vauvan puuro marjojen tai hedelmäsoseen kanssa.

 

Vinkki! Jos vauvasi pitää sileämmästä puurosta, voit hienontaa kuivia hiutaleita kevyesti tehosekoittimessa. Voit säästää puuroa vauvalle myös iltaan. Lisää tilkka vettä ja kuumenna kunnolla.