Samasta padasta 1: Tämä annos jakaa maistajat kahtia: jotkut ihastuvat vähän makeaan palsternakkamuusiin ja toiset hehkuttavat lihapullia herkullisimmiksi ikinä.
Sininen väri kertoo, mitkä raaka-aineet ja työvaiheet kuuluvat vain yli 1-vuotiaiden ruoan valmistukseen.
Pehmeät timjamilihapullat
30 min / 4 annosta + vauvalle / 6 kk
700 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 dl kauraranskankermaa (tai tavallista yli 10 kk vauvalle)
1 ½ rkl kuivattua timjamia
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 valkosipulisuolakurkku
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita lihapullien ainekset suolaa lukuun ottamatta tasaiseksi. Ota viidennes taikinasta sivuun vauvalle. Sekoita suola loppu taikinaan.
- Muotoile taikinoista noin 20 lihapullaa kostutetuin käsin uunipellille leivinpaperin päälle. Voit tehdä vauvan pullista pienempiä tai pötkylöitä, niin erotat ne. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
- Tarjoa pullat muusin kanssa. Kuutioi suolakurkkua päälle.
Vinkki! Voit paistaa pullat paistinpannussa öljyssä keskilämmöllä, niin saat erityisen maukkaan pinnan.
Palsternakkamuusi
10 min + kypsennys 15 min / 4 annosta + vauvalle / 6 kk
500 g palsternakkaa
500 g jauhoisia perunoita
2 dl kaurakermaa (tai ruokakermaa yli 10 kk vauvalle)
30 g voita
1/2 tl suolaa
- Laita puoli kattilallista vettä kuumenemaan. Kuori palsternakka ja perunat ja paloittele ne kattilaan reiluiksi paloiksi. Kaada vettä pois niin, että kasvikset juuri peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.
- Kaada keitinvesi talteen. Lisää kaurakerma kattilaan. Muusaa kasvikset sähkövatkaimella tai survimella ja ohenna keitinvedellä sopivan paksuiseksi.
- Ota osa muusista sivuun vauvalle. Voit pakastaa muusia. Mausta loppu voilla ja suolalla. Tarjoa halutessasi voisilmän kanssa.
Vinkki! Kokeile muusia porkkanasta, mukulaselleristä tai bataatista.