Lihapullat ja palsternakkamuusi

Monet ovat hehkuttaneet superpehmeitä lihapullia parhaiksi ikinä.

Samasta padasta 1: Tämä annos jakaa maistajat kahtia: jotkut ihastuvat vähän makeaan palsternakkamuusiin ja toiset hehkuttavat lihapullia herkullisimmiksi ikinä.

Sininen väri kertoo, mitkä raaka-aineet ja työvaiheet kuuluvat vain yli 1-vuotiaiden ruoan valmistukseen.

Pehmeät timjamilihapullat
30 min / 4 annosta + vauvalle / 6 kk

700 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 dl kauraranskankermaa (tai tavallista yli 10 kk vauvalle)
1 ½ rkl kuivattua timjamia
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 valkosipulisuolakurkku

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita lihapullien ainekset suolaa lukuun ottamatta tasaiseksi. Ota viidennes taikinasta sivuun vauvalle. Sekoita suola loppu taikinaan.
  2. Muotoile taikinoista noin 20 lihapullaa kostutetuin käsin uunipellille leivinpaperin päälle. Voit tehdä vauvan pullista pienempiä tai pötkylöitä, niin erotat ne. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Tarjoa pullat muusin kanssa. Kuutioi suolakurkkua päälle.

 

Vinkki! Voit paistaa pullat paistinpannussa öljyssä keskilämmöllä, niin saat erityisen maukkaan pinnan.

Palsternakkamuusi
10 min + kypsennys 15 min / 4 annosta + vauvalle / 6 kk

500 g palsternakkaa
500 g jauhoisia perunoita
2 dl kaurakermaa (tai ruokakermaa yli 10 kk vauvalle)
30 g voita
1/2 tl suolaa

  1. Laita puoli kattilallista vettä kuumenemaan. Kuori palsternakka ja perunat ja paloittele ne kattilaan reiluiksi paloiksi. Kaada vettä pois niin, että kasvikset juuri peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.
  2. Kaada keitinvesi talteen. Lisää kaurakerma kattilaan. Muusaa kasvikset sähkövatkaimella tai survimella ja ohenna keitinvedellä sopivan paksuiseksi.
  3. Ota osa muusista sivuun vauvalle. Voit pakastaa muusia. Mausta loppu voilla ja suolalla. Tarjoa halutessasi voisilmän kanssa.

 

Vinkki! Kokeile muusia porkkanasta, mukulaselleristä tai bataatista.