Sitruunaiset haukipihvit

Nopeat pihvit maistuvat paitsi vanhemmille myös sormiruokailijalle.

Samasta padasta 2: Hauesta tuli lempikalani, kun aloin tehdä siitä raikkaan sitruunaisia pihvejä. Pihvimassa syntyy parissa minuutissa sauvasekoittimella.

Sininen väri kertoo, mitkä raaka-aineet ja työvaiheet kuuluvat vain yli 1-vuotiaiden ruoan valmistukseen.

Sitruunaiset haukipihvit ja voiperunaa
30 min / 4 annosta + vauvalle / 6 kk

600 g haukea
1 luomusitruuna
2 kananmunaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä (tai voita yli 10 kk vauvalle)

Lisäksi 

keitettyjä herneitä
keitettyjä perunoita
voita
(retiisiä)

  1. Paloittele hauki ruotoineen sauvasekoittimen kulhoon. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori kulhoon. Purista 2 rkl mehua joukkoon. Lisää munat ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella aivan sileäksi massaksi, niin ruodot hienontuvat. Ota neljännes sivuun vauvalle. Sekoita suola loppuun massaan.
  2. Kuumenna öljy tai voi paistinpannussa. Lusikoi vauvan massa pötköiksi pannuun ja paista pötköt kypsiksi, pari minuuttia per puoli. Lusikoi loppu massa pihveiksi ja paista kypsiksi.
  3. Tarjoa pihvit herneiden, haarukalla muusatun perunan, voin ja sitruunaviipaleiden kanssa. Voit viipaloida vielä retiisiä koristeeksi.

 

VINKKI! Haukea ei suositella raskaana oleville tai imettäville äideille. Voit tehdä pihvit myös lohesta.