Kiireisen äidin banaanikakku

Kakun maku tulee kuivatuista luumuista ja tosi kypsistä banaaneista.

Samasta padasta 2: Tein banaanikakkua tyttöni kolmevuotissynttäreille, ja se katosi hetkessä — vanhempien suihin. Ei arvaisi, että kakussa ei ole ollenkaan sokeria.

Kiireisen äidin banaanikakku
15 min + kypsennys 40 min / n. 15 annosta / 6 kk

5 (ylikypsää) banaania
20 kuivattua luumua
3/4 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
(1 tl vaniljauutetta)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl pikakaurahiutaleita
1 tl ruokasoodaa

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Öljyä leipävuoka.

2. Puolita 4 banaania tehosekoittimeen. Lisää luumut, öljy, muna ja halutessasi vanilja. Soseuta tasaiseksi. Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Sekoita banaaniseos joukkoon.

3. Kaada taikina vuokaan. Puolita viimeinen banaani pituussuunnassa ja paina kakun päälle koristeeksi leikkuupinta ylöspäin.

4. Kypsennä kakkua uunin keskitasossa 40‒50 minuuttia. Testaa cocktailtikulla, että kakku on keskeltäkin kypsä. Anna kakun jäähtyä, ennen kuin viipaloit sen.

VINKKI! Voit tehdä viipaleista kakkuvoikkareita: lisää päälle Nutellaa, maapähkinävoita, tuorejuustoa, marjoja, banaania…