Vesimelonikakku

Kakku ei ole vain kaunis vaan myös terveellinen ja hurjan helppo tehdä.

Samasta padasta 1: Vesimelonikakku yllättää vieraat aina. Kakku ei ole vain kaunis vaan myös terveellinen ja superhelppo tehdä. Pienimmät vieraat voivat syödä melonia ja marjoja sellaisenaan.

Vesimelonikakku
30 min / 8 annosta / 10 kk

1 kylmä keskikokoinen vesimeloni
2-3 banaania
kookoslastuja tai -hiutaleita
(syötäviä kukkia tai pensasmustikoita)

Kermavaahto
2 dl kuohukermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
(2 dl kylmää kookoskermaa)
(1-2 tl sokeria)
(1/4 tl jauhettua vaniljatankoa myllystä)

  1. Vaahdota kerma ja jogurtti sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Jos pidät kookoksesta, käytä myös kookoskermaa. Käytä siitä vain kiinteä kerma, ei juoksevaa kookosvettä. Mausta halutessasi sokerilla ja vaniljalla. Laita jääkaappiin.
  2. Leikkaa vesimelonista pohja ja kansi pois. Leikkaa loppu kuori pois niin, että saat mahdollisimman tasasivuisen, pyöreän melonikakun. Voit tasoittaa vielä sivuja. Leikkaa meloni kolmeen kerrokseen.
  3. Kuivaa melonin pohjakerros talouspaperilla ja nosta lautaselle. Hyvä kuivaus on oleellista onnistumisen kannalta. Viipaloi banaania päälle ja täytä välit kermavaahdolla. Kuivaa ja täytä seuraava kerros. Nosta melonin kansi päälle ja kuivaa vielä pinta. Kuorruta kakku kermalla.
  4. Leikkaa melonin jämäpaloista ohuita viipaleita, kuivaa ne hyvin ja kiepauttaa kakun päällä. Koristele kookoshiutaleilla ja halutessasi kukilla tai mustikoilla. Kakku on parasta pian kokoamisen jälkeen, ja se säilyy jääkaapissa muutaman tunnin kauniina.